SM närmar sig med stormsteg

Information som har delats med medlemmarna i Stenungsunds Segelsällskap

SM i Sveriges största kölbåtsklass till Stenungsund!

Det är med stolthet Stenungsunds Segelsällskap kan presentera att 2018 års Internationella Mästerskap i 606 kommer att seglas på vattnen utanför Stenungsund och inleda Tjörn Runt veckan i augusti! Under många år har klubben haft en mindre framgångsrik fleet med flertalet SM medaljer på meritlistan. Med SM på hemmavatten hoppas vi kunna utöka intresse för klassen i Stenungsund som överbrygger jolle och kölbåt – i 606 kan alla vara med!

Klassen 606 är en av de få kölbåtar som hållit uppe deltagarantalet på SM på grund av den fantastiskt roliga kappsegling båten erbjuder till en rimlig kostnad. 606 är kappsegling på alla nivåer och med allt från segelmakare och heltidsseglare till nybörjare inom kappsegling. Klassen är starkast på ostkusten med fleeten i Stockholm som ledstjärna S606K  och även längre norrut finns en mycket aktiv fleet i Hudiksvall.

606 har tidigare seglats mycket aktivt på västkusten och det finns många båtar gömda båthus och lador, så damma av din 606 för SM i Stenungsund! Vill man köpa en färdig båt finns det flera mycket fina båtar till salu fullständigt utrustade, kolla in 606-sidan Svenska 606-förbundet.

Vi börjar 606 säsongen i Stenungsund redan i maj med första rikscup i 606 12-13:e maj på SM vattnen. Detta är ett utmärkt tillfälle att testa förhållandena utanför Stenungsund och komma igång! I Stenungsund kommer vi dessutom att köra poängsegling med övriga kölbåtar – vi hoppas att kunna bli 5 – 10st 606:or på torsdagskvällarna.

Programmet för SM kommer att presenteras snart på 606 förbundets sida och på StSS . Seglingsdagarna för SM är fredagen den 10 augusti – söndagen den 12:e augusti.

%d bloggare gillar detta: